KIRKEGÅRDENE

Sognet har to kirkegårde:
Dels den store gamle kirkegård omkring kirken i Højmark - dels en nyere kirkegård i Lem by.

HØJMARK

Der er 4 indgange gennem stendiget til den gamle kirkegård i Højmark -  et fra hvert verdenshjørne.

Sydindgangen med den gamle ligport, nok fra slutningen af 1500-tallet, var tidligere hovedindgang, men efter bygning af tårnet i 1924 med indgang til kirken blev det vestindgangen, der blev kirkens hovedindgang.

LEM

I Lem ligger kirkegården ikke traditionelt rundt om kirken - men nogle hundrede meter længere oppe ad Kirkegade, hvor terrænet ligger højere.

Kirkegården blev indviet i 1932, og den er blevet udvidet flere gange siden da. Ved de anonymes gravplads står en skulptur, som er udført af Henrik Voldmester.

Se gravstederne på
HØJMARK KIRKEGÅRD.